Cineclub Vic

Mostrant l'únic resultat

Cineclub Vic - U-Vals

En el context polític i social de la dictadura franquista, el naixement d’aquesta entitat no va ser pas un fet aïllat en el panorama català, sinó que formava part del moviment associatiu dels cineclubs -més coneguts a l’època com a “cine fòrums”-, que es va estendre per tot Catalunya en aquells anys de la postguerra.

La fórmula consistia en la projecció periòdica de films, precedida d’una presentació que centrava la temàtica i l’estètica de l’obra. En acabar la sessió, s’iniciava un debat entre els assistents -els famosos “fòrums”-, que era dirigit pel propi presentador. Si recordem que el règim franquista havia abolit la llibertat d’expressió, i que l’ús públic de la llengua catalana era severament reprimit, és fàcil comprendre l’èxit dels cineclubs.

Amb l’excusa d’una projecció cinematogràfica, un col·lectiu de ciutadans es podia reunir al cinema per parlar de temes culturals amb una relativa llibertat (sempre hi havia a la sala un policia de la “secreta” que informava les autoritats).

Informació de contacte:
Espai ETC.
Passeig de la Generalitat, 46.
08500 Vic
www.cineclubvic.com